Home   -    Nederlands Français Engels

 

FGBB

Over ons

Tot 1995 waren de "Nationale Belgische Federatie der Bakkers en Banketbakkers met personeel" (N.B.F.B.) en de 2 regionale Federaties voor Ambachtelijke Bakkerijen (de Vlaamse Vebic en de Franstalige Fédération Francophone) verweven in 1 structuur: nml. de Belgische Confederatie van de Broodbakkerij-Banketbakkerij-Chocoladebewerking-Ijsbereiding (B.B.C.I.).

Om beter tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de grotere Belgische bakkerijen werd in 1996 besloten de Nationale Belgische Federatie der Bakkers en Banketbakkers met personeel (N.B.F.B.) als onafhankelijk orgaan te laten functioneren. In 2000 werd vervolgens beslist om onze benaming te wijzigen in 'Federatie van Grote Bakkerijen van België", de FGBB vzw om zo onze identiteit en specifieke doelstellingen beter naar voor te laten komen.

Doorheen de jaren zijn wij uitgegroeid tot een professionele federatie met een permanent secretariaat dat instaat voor de ondersteuning van de leden bedrijven met informatie en advies. 

Onze missie is het ondersteunen van middelgrote en grote bakkerijen, door hen correct te informeren en te adviseren in sector gerelateerde dossiers.   Wij collecteren heel wat informatie door te participeren aan diverse werkgroepen en vergaderingen op nationaal en Europees niveau. Onze leden worden op de hoogte gehouden over de belangrijkste sector gerelateerde veranderingen. Daarnaast consulteren we onze leden mbt actuele aangelegenheden teneinde een beeld te krijgen van de problemen en verzuchtingen in de sector. Indien nodig worden problemen gesignaleerd aan diverse overheden, via werkgroepen in de welke wij een mandaat hebben.
Op nationaal vlak is de FGBB vzw een geïntegreed lid van de Federatie van de Voedingsindustrie, FEVIA. Op internationaal gebied maken wij deel uit van de AIBI of de Association Internationale de la Boulangerie Industrielle. Daarnaast onderhouden wij goede contacten met alle voor de sector belangrijke zusterfederaties.

FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be

 
designed by Studioemma