Opleiding /formationsINSTROOM werknemers in onze sector Eén van de FGBB-beleidspunten, voorgesteld door de voorzitter op de Algemene Vergadering 2008 is om te kijken of wij een steentje kunnen bijdragen aan de instroom van werknemers in onze bedrijven. Immers, het blijkt steeds moeilijker om personeel aan te trekken. Een van de invalshoeken is de opleiding tot bakker aantrekkelijker te maken. Daarnaast werd eveneens Dhr Raph Van Loocke, directeur van “Ter Groene Poorte” de kans geboden om zijn visie hierover uiteen te zetten. Het is evenwel ook belangrijk dat de jeugd informatie krijgen over de bestaande mogelijkheden om te gaan studeren voor bakker of voedingstechnieken voor een functie in de bakkerijsector. WAAR KAN JE BAKKER WORDEN ?
ALIMENTO : Het opleidingscentrum van en voor de voedingsindustrie ALIMENTO heeft tot doel om via vorming, advies en andere initiatieven bij te dragen aan efficiënter en kwaliteitsvoller werken in de voedingsindustrie. ALIMENTO rekent het ook tot zijn opdracht om de competenties van jongeren te verhogen zodat zij in staat zijn werk te vinden binnen de sector en aldus een bijdrage te leveren aan de groei van de sector.
ALIMENTO vzw |
FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be