Home   -    Nederlands Français Engels

 

Oplossingen voor broodafval

Wat is de uitdaging?

Brood is een van’s werelds favoriete voedingsmiddelen. De gemiddelde Vlaming eet thuis 38 kg brood per jaar. Volgens een studie uit 2015 wordt in Vlaanderen naar schatting 270 miljoen kilogram brood en bakkerijproducten geproduceerd per jaar. Maar brood is niet alleen heel populair, het staat ook in de top 3 van verspilde producten.

Een studie uit 2015 schat dat 25% van de totale brood- en bakkerijproductie in Vlaanderen verloren gaat in de keten1. Op basis van de geschatte totale productie komt dit overeen met 69 miljoen kilogram.

Wat zijn de redenen?

  • Kwaliteitsstandaarden
  • Ongeschikte inkoophoeveelheid
  • Voorkeur voor vers brood
  • Onjuiste forecasting

Oplossingen voor broodafval:

  • Voorkomen
  • (Her)Verkoop
  • Hergebruik

 

Lees verder

Ontdek ook de video "Hack Bread Waste"

 

Bron: FOODWIN

 

nieuwsbericht van 04/04/2018

Terug naar het overzicht

FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be

 
designed by Studioemma