Belgen onderschatten het belang van brood
Brussel, 26 maart 2018 - Al eeuwenlang heeft brood een prominente plek in onze Westerse eetcultuur. Dat brood al zo lang een belangrijke plaats heeft komt doordat het gezond, veelzijdig, makkelijk, voedzaam en lekker is. Ook in België wordt er jaarlijks een flinke hoeveelheid brood geconsumeerd. Desondanks haalt slechts 17% van de bevolking de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van brood en graanproducten. Vandaar de start van het meerjarenprogramma ‘Brood. Een goed verhaal.’ dat een eerlijk verhaal over brood aan consumenten vertelt. Kathou Wagemans van het Instituut Brood & Gezondheid vzw: “De bakkerijbranche lanceert daarom op 26 maart de nationale campagne ‘Brood. Een goed verhaal.’. De campagne zal drie jaar duren. Eigenlijk is het een ode aan brood. Niet gek als je de broodconsumptie in ons land bekijkt. Dagelijks werken we gemiddeld ruim vier boterhammen per persoon weg. Brood verdient die extra aandacht!” 52,9 kilo brood Diëtiste Lut van Lierde erkent het belang van brood voor een gezonde levensstijl: “Brood is een goede leverancier van heel wat voedingsstoffen en wordt dikwijls ten onrechte als dikmaker afgeschilderd. Graanproducten, waaronder brood, leveren niet alleen complexe koolhydraten, die onze belangrijkste energiebron zou moeten zijn, maar onder andere ook vezels die onze darmen voeden en helpen bij het ontlasten. Als we granen en graanproducten uit onze voeding weren wordt het moeilijker om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgen." Brood is duurzaam Geen continent biedt zo’n grote keuze aan broodsoorten als Europa. Vele Europese broodsoorten zoals croissants, baguettes en ciabatta’s zijn stevig geïntegreerd in onze eetcultuur. De campagne, medegefinancierd met steun van de Europese Unie, vertelt een eerlijk verhaal over brood. Ode aan brood Betrouwbare informatie nieuwsbericht van 28/03/2018
|
FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be