Home   -    Nederlands Français Engels

 

Geslaagd? Op deze school krijg je een diploma Ún job bij bedrijf naar keuze

Brugge - Wie op zoek is naar een job met werkzekerheid kan bij Ter Groene Poorte de slag van zijn leven slaan. Want leerlingen die studeren en slagen voor een functie in de voedingsindustrie krijgen behalve een diploma ook een job in een bedrijf naar keuze.

 

 

Leerlingen die zich inschrijven voor het specialisatiejaar Product- en Procesassistent Voeding in Ter Groene Poorte weten nu al dat ze in de zomer van 2019 geen vakantiejob zullen moeten zoeken. Want wie slaagt, krijgt behalve een diploma ook een arbeidscontract van minstens zes maanden. Bovendien kunnen ze dat bedrijf zelf uitkiezen tijdens een jobbeurs in het begin van het schooljaar.

Drie favoriete plekken

“We laten leerlingen en bedrijven met elkaar kennismaken tijdens een speeddate, waarna elke leerling zijn drie favoriete werkplekken oplijst en elk bedrijf een lijstje opstelt in de omgekeerde zin. En dan is het aan ons om die lijstjes op elkaar af te stemmen”, zegt Gert Rots, praktijkverantwoordelijke bij Ter Groene Poorte.

Al vanaf september zullen de leerlingen stage lopen in het gekozen bedrijf, twee dagen per week. En wie op het einde van de rit een positieve evaluatie krijgt voor de prestaties op de werkvloer en ook slaagt voor de examens, ziet zijn inzet beloond met een arbeidscontract van minimum zes maanden. Daarover hebben de school en enkele koepels uit de voedingsindustrie gisteren een intentieverklaring getekend. Het gaat om jobs in onder meer productontwikkeling en kwaliteitscontrole bij onder andere industriële bakkerijen, slagerijen en maaltijdbereiders.

Te kleine instroom

De garantie op een job is niet alleen een troef voor de school en haar leerlingen, maar ook voor de betrokken bedrijven. “Omdat het onderwijs niet altijd even goed is aangepast aan het bedrijfsleven, is er een te kleine instroom van afgestudeerden met productkennis en kennis over bijvoorbeeld voedselveiligheid en verpakkingen”, zegt Anneleen Vandewynckel, directeur van zowel de Federatie van Vleeswarenmakers als van Brema, de Belgische vereniging voor bereide maaltijden. “Hoeveel vacatures er openstaan? In elk geval genoeg om elke leerling aan een job te helpen.”

De inschrijvingen voor de richting gaan op 18 maart van start. Gitte Buyl (17), zesdejaars in de TSO-bakkerijopleiding, twijfelt niet. “In een kleine bakkerij zie ik mezelf niet werken, in een industriële omgeving des te meer”, zegt ze. “De jobaanbieding bovenop het diploma is daarbij een mooie bonus.”

Ontdek ook in de video in bijlage hoe de voedingsschool Ter Groene Poorte samenwerkt met de voedingsindustrie.

 

Bron: Het Nieuwsblad & KanaalZ (Knack.be)

 

nieuwsbericht van 08/03/2018

Terug naar het overzicht

FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be

 
designed by Studioemma