Home   -    Nederlands Français Engels

 

OiRA: Gratis risicoanalyses op maat van de bakker

 

OiRA - Online interactive Risk Assessment - is een online tool om risicoanalyses op het gebied van gezondheid en veiligheid op uw werkplek uit te voeren. In september wordt er met enkele bakkerijen proef gedraaid.

Wolters Kluwer medewerkers ontwikkelden de OiRA tool in opdracht van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Het is een eenvoudig gratis tool voor een degelijk risicobeoordelingsproces, ontwikkeld met Europese steun. Hiervoor werden twee bakkerijen bezocht.

"De tool zal opgebouwd worden zoals de werkwijze loopt op de werkvloer", licht Guido Devillé van Alimento toe. "In de app zal er post per post worden uitgelegd welk risico dit inhoudt. In september wordt er met enkele bakkerijen proef gedraaid."
 
De OiRA tool wordt ondersteund door Alimento, FOD Toezicht op het Welzijn op het Werk, Bakkers Vlaanderen, FGBB en Provikmo. "Doorheen heel het traject werd gestreefd naar gebruiksvriendelijkheid en eenvoud waar mogelijk - rekening  houdend met de wettelijke verplichten.
 
De bakker bekijkt stap voor stap hoe hij dit in zijn bedrijf kan toepassen en kan hier aan verder werken wanneer het voor hem
past. De tool zal opgenomen worden in de bakkersopleidingen.
 
Door een mooie mix van invalshoeken en ervaring is het een leerrijk en interessant traject geworden. De tool wordt zonder twijfel een meerwaarde en steun voor alle Belgische bakkers. De bedoeling is om tegen december 2017 operationeel te zijn. Voor geïnteresseerde regionale besturen organiseren we de nodige infomomenten."
 
 
 
Bron: Magazine Onze Passie - Bakkers Vlaanderen, september 2017

 

nieuwsbericht van 13/09/2017

Terug naar het overzicht

FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be

 
designed by Studioemma