Home   -    Nederlands Français Engels

 

Leuke broodrecepten in FEVIA Innovatiewedstrijden

 

Brussel, 27 april 2017 – FEVIA, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, maakte de 3 winnaars bekend van haar innovatiewedstrijden voor studenten uit het secundair en hoger onderwijs. 35 teams stelden in Overijse hun eco-innovatief voedingsproduct voor en kozen opvallend vaak voor voeding die verrassend smaakt en past binnen een trend naar gezonde keuzes. Studenten zien ook toekomst in vernieuwende producten aangepast aan de noden van consumenten met een glutenintolerantie.

 

De 2de Prijs van de Trofee FEVIA Vlaanderen voor scholieren uit het Nederlandstalig secundair onderwijs gaat naar het team ‘Pandalicious’ van Ter Groene Poorte uit Brugge met ‘De gezonde boterham’: een gezonde en vezelrijke boterham gecombineerd met innovatief kippenwit dat een grote hoeveelheid groenten bevat. Dit originele product past perfect in een gezond dieet en is aantrekkelijk voor kinderen.

Een speciale Eervolle vermelding en de Publieksprijs Trofee FEVIA Vlaanderen gaan naar het team ‘Zoë & the breadboys’ van Buso Egmont & Hoorn uit Gavere met hun product ‘Prépainré’: lekker vegetarisch broodbeleg op basis van oud brood dat eruitziet als americain préparé en er ook naar smaakt.

Gefeliciteerd beide teams!

 

Voor meer informatie over de deelnemende teams en hun producten: klik hier

 

 

 

nieuwsbericht van 01/05/2017

Terug naar het overzicht

FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be

 
designed by Studioemma