Home   -    Nederlands Français Engels

 

Patroba nv

Patroba NV
Vluchtenburgstraat 15
2630 Aartselaar

T: +32 (0)3 353 06 11
F: +32 (0)3 353 22 80

info@patroba.be
www.patroba.be

 

Alles begon in de vorige eeuw

Als sinds de jaren ’80 is Patroba actief in de voedingssector. Het is een kmo zonder bindingen met financiële of commerciële groepen. Als totaal onafhankelijk bedrijf zijn we nu al meer dan 20 jaar fabrikant van vers voorverpakte gezondheidsbroden. Aanvankelijk waren onze klanten bakkerijwinkels en kleine voedingswinkels. Al snel begon Patroba echter fors te groeien...

Sterke groei vanaf 1993

Vanaf 1993 kende Patroba een sterke groei. In die periode verbreedden we onze horizon naar de hele voedingssector en de grootdistributie in België. In die zeven jaar tijd werd onze omzet zes keer groter. Deze ontwikkeling was vooral toe te schrijven aan de lancering van onze vers voorverpakte merkbroden zoals Biaform, Boerkens', Exosud, Agrison en Ternesse. Ook de sterke ontplooiing in de sector van de betere Private Label broden was hierbij heel belangrijk.

De expansie duurt voort

In 2002 werd de capaciteit van onze productiesite in Wommelgem ontoereikend. Dit maakte een verhuis naar onze huidige site in Aartselaar noodzakelijk. Met deze verhuis ging een investering van 8 MIO € gepaard. Een belangrijke stap, want in Aartselaar beschikken we nu over de modernste technieken. Het stelt ons in staat om een speciaal proces toe te passen waardoor we nog meer dan vroeger kwaliteitsproducten met een hoge voedingswaarde kunnen produceren.

Ook de toekomst is veelbelovend

Onze site in Aartselaar geeft ons ook de ruimte en de mogelijkheden om verder te blijven groeien. Zo willen we onze positie in België verder verstevigen. Daarnaast willen we ook de buurlanden laten kennismaken met onze kwaliteitsbroden.
 

Inspelen op trends binnen een groeiende markt

De merkbroden van Patroba richten zich op een brede doelgroep en spelen in op 2 belangrijke winkeltrends:

1. "Convenience" : meer en meer consumenten verkiezen voorverpakte broden met langere versheid (gem. 6 dagen). Deze producten beantwoorden een bestaande behoefte van de consument, die steeds minder en minder tijd heeft en aldus niet elke dag wil winkelen. De langere versheid van onze broden wordt verkregen door een apart recept en specifieke bereidingswijze.

2. "Gezondheid" : onze broden zijn allemaal bereid met volwaardige granen en andere gezonde grondstoffen. Ze bevatten een minimum aan zout. Ze zijn een bron van essentiële vetzuren en bevatten enkel vetten van plantaardige oorsprong. Onze broden puren hun lekkere smaak uit de granen en al het goede van de natuur.

Ambachtelijk karakter
Bij Patroba blijft de stielkennis van de bakker het belangrijkste ingrediënt voor het brood.

Onze broden worden nog met vakmanschap gemaakt; vanaf de selectie van de grondstoffen, het maken van  het deeg tot aan het afgewerkte product. Onze vakbekwame bakkers volgen het bakproces op de voet en  garanderen een onberispelijk eindproduct

 

 

 

Logo

Logo Patroba
Patroba Brood 1

FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be

 
designed by Studioemma