Home   -    Nederlands Français Engels

 

Opleiding "Respectus panis": terug naar de roots

Brood bakken is een van de oudste tradities die we hebben. 30.000 jaar geleden bakten onze voorouders al platte broden op hete stenen. Zo’n lange geschiedenis brengt ook een zekere verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom hebben “Les Ambassadeurs du Pain” besloten om de traditionele werk- en productiewijzen weer op punt te stellen.

De moderne manier van brood maken, is niet altijd even goed voor de gezondheid van de consument. Maar hoe maak je dan voedzaam en gezond brood in lijn met onze voorouderlijke tradities? Hoe zorg je ervoor dat de werkomstandigheden van de bakker verbeteren zonder aan kwaliteit in te boeten?

Bakkers, voedingsdeskundigen en wetenschappers hebben daarom de handen in elkaar geslagen en het resultaat daarvan krijg je te zien in deze nieuwe opleiding van Les Ambassadeurs du Pain. Onder de naam Respectus panis (Latijn voor: eerbiedig uw brood) tonen ze hoe alle bakkers tradities en moderne werkwijzen kunnen combineren.

Opleiding gegeven door Les Ambassadeurs du Pain en Stéphane Van Cauwenbergh (Les Pains de Stéphane & Ambassadeur du Pain), vertaling door Guido Devillé.

 

Meer info & inschrijving

terug

FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be

 
designed by Studioemma